2012-01-11

Ett revanschsuget AIK tog 3 härliga poäng!

(C) Jesper Zerman.se
Ett revanschsuget AIK tog emot Linköping på Hovet igår kväll. Efter att ha förlorat senaste mötet den 5 Januari på Cloetta Center med 3-1. AIK kom att behöva lite poäng i denna match, som var omgång 34. Nedan har jag summerat händelserna i perioderna.

Första perioden var ganska händelselös. Vart inga mål under denna period, det enda som skedde var 3 utvisningar. Dom 2 första utvisningarna drabbade AIK, först var det Patric Blomdahl som fick 2 minuter för Charging (3.27) Sen var det Josh MacNevin som fick en 2 minuters utvisning för Hakning (6.13) Men det var som sagt inte bara Linköping som fick chansen till PP under denna period, (9.58) fick Kalle Nilsson 2 minuter för Knätackling. Och som jag nämnde tidigare så slutade perioden 0-0. Skottstatistiken slutade på 7-8 till Linköping.

Andra perioden var också ganska händelselös till en början. Det dröjde nästan till halva perioden innan det skulle ske något mål. (8.35) tryckte AIK in 1-0 genom Jonas Liwing (ass. Kent McDonell, Johannes Salmonsson) Och kort därefter utökade AIK sin ledning till 2-0 (10.04) genom Richard Gynge (ass. Robert Rosén, Oscar Steen) Sen fick AIK ytterligare en PP chans (10.18) efter att Michael Holmqvist fick 2 minuter för Slashing efter att han har slashat Viktor Fasth efter att han lagt plockhandsken på pucken. Och den chansen tog AIK vara på, för (11.08) utökade AIK till 3-0 genom Daniel Bång (ass. Robert Rosén, Richard Gynge) Och det var i stortsett de händelser som skedde under perioden. Skottstatistiken slutade på 16-4 till AIK.

Tredje perioden började med en ganska tidig PP chans för Linköping (0.32) efter att Robert Rosén fick 2 minuter för Slashing. Men något recuderingmål blev det inte. Istället fick Linköping en ny chans i PP (9.13) efter att Dick Tärnström fick 2 minuter för Interference. Men inget mål kom då heller från Linköpings del. AIK fick också en PP chans i denna period (10.17) efter att Carl Söderberg fick 2 minuter för Hakning. Och sen i slutminuterna av perioden skedde det som fick många AIK:are att få onda ögon. (17.27) drog Andreas Jämtin på sig matchstraff (5 + GM) för Slashing efter att ha totalt tappat humöret. Precis när Stefan Johansson ska skicka iväg pucken så tacklar Jämtin honom och sedan gör han en nacksving på honom och sedan slår han klubban på bäckenbenet på Stefan. Det var de händelserna som skedde i perioden. Och AIK höll undan sin ledning och tog tacksam en härlig 3 poängs seger. Skottstatistiken slutade på 10-11 till Linköping. Totala skottstatistiken slutade på 33-23 till AIK.

Underbar 3 poängs seger till AIK! Fortsätt så grabbar så kommer vi nå slutspel. Bara att ladda batterierna och ta 3 nya friska poäng i nästa match som är mot HV71 (borta) den 12 Januari.

Det här är helt klart Elitseriens största pajas!