2012-01-09

En revansch att ta ut!

(C) Jesper Zerman.se
Imorgon tar alltså AIK emot Linköping hemma på Hovet. AIK har en revansch att ta ut på Linköping efter en förlust i senaste mötet på bortais den 5 Januari, då AIK förlorade med 3-1. Det är ytterst viktigt att våra svartgula hockeykrigare börjar att ta lite fler poäng nu för att kämpa sig kvar om att ta en slutspelsplats. Inför matchen som går av stapeln imorgon så ligger AIK på en 10:e med 48 poäng. Framför sig har dom Modo som har 49 poäng (blir enkelt att ta sig förbi dom, eftersom det bara skiljer ett poäng ifrån och för att AIK har 2 matcher mindre spelade än dom) Och bakom sig har dom just Linköping som också har 48 poäng. Men dom har också 2 matcher mer spelade än vad AIK har.

Så imorgon hoppas man på att AIK tar 3 välbehövliga poäng och får en bättre placering i tabellen. Slutsummeringarna mellan dessa två lagen under säsongen har sett ut följande (har säkerligen nämnd det tidigare, men skadar aldrig med en uppfriskning):

26 September
Linköping-AIK 5-2
AIK:s målskyttar: Linus Videll (2-1) och Christian Sandberg (3-2)


1 December
AIK-Linköping 3-2 OT
AIK:s målskyttar: Oscar Ahlström (1-1) (2-2), Richard Gyne (3-2)


5 Januari
Linköping-AIK 3-1
AIK:s målskytt: Richard Gynge (3-1)


Ställningen är alltså 1-2 till Linköping i matcher. Kommer AIK ändra det till 2-2 eller blir det 1-3 till Linköping? Det återstår att se imorgon. Om man kollar lite statistikmässigt så har AIK vunnit 10 matcher och förlorat 7 på hemmais, och på bortais har dom vunnit 6 matcher och förlorat 11. Så man få ju hålla tummarna att det blir en seger imorgon. :) Kommer givetvis att lägga upp ett inlägg efter att matchen spelats. Håll till godo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar