2012-01-09

Inför Allsvenskan denna säsong!

Besökte Fotbollskanalen.se idag och då fann jag en lista (Silly Season 11/12) över följande lag i Allsvenskan. Och såhär såg det ut för AIK:s del.

Klara nyförvärv
Lalawélé Atakora (mittfältare, Liberty Togo)
Edward Owusu (försvarare, Brommapojkarna)
Al Hassan Kamara "Crespo" (anfallare, FC Kallon)
Pontus Engblom (anfallare, GIF Sundsvall, åter från lån)
David Fällman (försvarare, Väsby United)
Celso Borges (mittfältare, Fredrikstad)

Klara förluster

Kenny Pavey (mittfältare, klubb ej klar)
Yussuf Saleh (mittfältare, klubb ej klar)
Christoffer Eriksson (försvarare, Degerfors IF)
Kevin Walker (mittfältare, Gif Sundsvall)
Antonio Flavio (anfallare, Nanchang Hengyuan)

På gång:

Den 19-årige talangen John Junior från Syrianska IF Kerburan har bjudits in till provträning med AIK. John Junior är eftertraktad och har många allsvenska klubbars ögon på sig.

Alexander Milosevic gjorde i fjol succé i Allsvenskan och har dragit flera storklubbars ögon till sig. Bland annat uppges Celtic vara intresserat av årets nykomling 2011. Spanienproffsen

Henok Goitom har ryktats vara på väg till AIK nästa säsong men har dementerat dessa uppgifter via sin twitter. 31-årige Stabaekspelaren

Pontus Farnerud jagas av AIK och IFK Göteborg.

Ivan Obolo skulle vara en drömvärvning för alla AIK:are och klubben undersöker möjligheten till att värva den gamle guldhjälten. Just nu är han dock närmre Boca Juniors.

Markus Jonsson är kontraktslös och AIK kan tänkas ta tillbaka försvararen.

Ser rätt lovande ut för kommande säsong. Tråkigt att vi tappat några bra spelare bara. Men dom nya kanske kan komma till användning och kan kanske lyfta fram AIK mot Guld i år. Vilket är en stor önskan man har. Får se om några av spelarna som står under "På gång" kommer att anlända till AIK. Vore ganska trevligt om Ivan kommer tillbaka med tanke på hans insats sist han spelade i AIK (Guld året). Men kanske kan bli "svårt" att få tillbaka honom, eftersom han är en ganska dyr spelare och vet ju inte hur AIK:s ekonomi ser ut för tillfället. Får kanske förlita sig på dom nya spelarna till en början och sen kanske kan värva några veteraner. Fast om man tittar på helheten så har AIK tagit in 6 st nya spelare och förlorat 5 st spelare.Bland annat så har vi ju tappat 2 spelare som var med under guld året (Pavey och Flavio) Så kanske dom 6 nya spelarna (Förutom Engblom) kanske kan vara bra för AIK.

Så vi får hålla tummarna för AIK under denna säsong och hoppas vi når ända fram till 2LAX12. :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar