2012-01-05

Segersviten bruten i Cloetta!

(C) Hockeyligan
AIK reste ikväll till Cloetta Center för att ta emot Linköping. Skulle segersviten fortsätta eller skulle den brytas? Tyvärr så bröts den ikväll trots det sena reduceringsmålet, det kan ni se i följande summering av perioderna nedan. Publiksiffran ikväll landade på 7710.

Första perioden började med att AIK fick ett tidigt PP (2.19) efter att Andreas Jämtin fick 2 minuter för Hög klubba. Men något ledningsmål blev det inte för AIK under sitt 5 mot 4 spel. Direkt efter att Jämtin kom ut från botbänken så gav han Gynge en armbåge, men någon utvisning för det blev det inte. Tyvärr så var det Linköping som tog ledningen 1-0 (7.33) genom Magnus Johansson (ass. Kalle Olsson) Strax efter det målet (8.25) tar AIK Time Out. Kort efter AIK:s Time Out så fick Linköping chansen att spela PP (8.48) efter att Christian Sandberg fick 2 minuter för Fasthållning. Men det var inte bara Sandberg som fick åka ut till botbänken, även Stefan Johansson och Linköpings Robin Figren fick varsin utvisning efter att ha fightas lite och fick en 2 minuters utvisning var för Roughing. Men något mål blev det inte för något av lagen. Linköping fick en ny PP chans (16.52) efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för Interference. Men några mer mål under perioden blev det inte. Skottstatistiken slutade på 10-7 till Linköping.

Andra perioden började med att AIK fick ett tidigt PP även i denna period (2.20) efter att Albin Lorentzon fick 2 minuter för Hakning. Men något kvitteringsmål kom aldrig under det 5 mot 4 spel. Efter lite mer än halva matchen spelad (12.38) får Linköping en ny chans till PP efter att Rastislav Pavlikovsky fick 2 minuter för Interference. Och det tog Linköping vara på och utökade sin ledning till 2-0 (13.36) genom Jaroslav Hlinka (ass. Mark Hartigan, Magnus Johansson) Med drygt 4 minuter kvar av perioden (15.46) vart det en utvisning i vardera lagen, först fick Andreas Jämtin 2 minuter för Roughing och vid samma tillfälle fick Daniel Bång också 2 minuter för Roughing. Men varken någon utökning i ledningen av Linköping kom och inget reduceringsmål av AIK kom heller. Istället fick AIK en ny chans i PP (18.41) efter att Kalle Olsson fick 2 minuter för Fasthållning. Men AIK hade en riktigt bra chans att reducera genom Pavlikovsky men skottet tog i stolpen. Skottstatistiken slutade på 14-4 till AIK.

Tredje perioden började med att AIK fick fortsätta spela PP efter den sena utvisningen i förra perioden. Men lyckades tyvärr inte få till något reduceringsmål. Efter drygt 5 minuters spel (4.29) fick AIK ännu en ny PP chans efter att Mark Hartigan fick 2 minuter för Slashing. Men inget reduceringsmål kom då heller. AIK drar på sig en utvisning även i denna period (9.15) efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för Fasthållning. Det läget utnyttjade Linköping igen och utökar sin ledning till 3-0 (10.25) genom Mark Hartigan (ass. Johan Åkerman, Jaroslav Hlinka) AIK lyckades få till ett reduceringsmål till 3-1 (12.55 ) genom Richard Gynge.
Med drygt 2 minuter kvar (17.50) lämnade Viktor Fasth kassen och spel 6 mot 5 för AIK. Men AIK kom aldrig närmare. Skottstatistiken slutade på 7-12 till AIK. Den totala skottstatistiken slutade på 21-33 till AIK.

Trist att segersviten skulle brytas ikväll. AIK hade verkligen behövt lite poäng just nu, men vi få ta ut vår hämnd på Linköping nästa match. AIK:s nästa match är just mot Linköping (hemma) den 10/1. DÅ TAR VI 3 POÄNG GNAGET!