2012-02-04

AIK körde över Modo!

Ikväll reste alltså AIK till Örnsköldsvik för att ta emot Modo i en viktig poängmatch. Och ikväll var Viktor Fasth tillbaka i kassen igen. Efter den tunga förlusten senast förstår jag att AIK var revanschsugna och ville ha 3 härliga poäng nu innan Elitserien tar ett kort avbrott några dagar. Och AIK visade verkligen att dom var villiga att kämpa för dom där viktiga poängen. Ni kan själva läsa hur det gick i perioderna nedan:

Första perioden var det många skott från Modos sida i början av perioden, men det var AIK som tog ledningen 0-1 (3.02) genom Oscar Steen (ass. Robert Rosén, Fredrik Svensson) efter att Robert Rosén vackert passade till Oscar Steen precis framför mål som enkelt satte pucken i nät. Och det blev mer mål i matchen innan perioden tog slut. 13.49 utökar AIK sin ledning till 0-2 genom Dick Tärnström (ass. Robert Rosén) Och ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken slutade på 13-8 till hemmalaget.

Andra perioden utökade AIK sin ledning ytterligare till 0-3 efter (2.24) genom Oscar Ahlström (ass. Johannes Salmonsson) Drygt 3 minuter senare (5.01) fick Modo en PP chans efter att Johannes Salmonsson fick 2 minuter för Boarding. Men AIK:s boxplay var helt felfritt. Efter att lite mer än halva perioden och matchen spelad (12.27) fick Modo en ny PP chans efter att åter igen Johannes Salmonsson fick 2 minuter för Hakning. Men AIK lyckades med ytterligare ett bra boxplay. När AIK blivit fulltaligt och kom i ett ypperlig läge att utöka sin ledning så råkade Modo ut för en utvisning (14.39) efter att Björn Svensson fick 2 minuter för Hakning. Ett PP för AIK väntades. Och det utnyttjade dom på helt rätt sätt, för (15.33) utökade AIK sin ledning till 0-4 genom Oscar Steen (ass. Robert Rosén) I och med det målet drabbades Modo av en ny utvisning då Ole-Kristian Tollefsen fick 10 minuter för Abuse. Några fler mål blev det inte under perioden. Och skottstatistiken slutade på 15-8 till Modo.

Tredje perioden började med en dubbelutvisning (0.46) först var det Dick Axelsson som fick 2 minuter för Roughing. Efter att ha betett sig som en idiot. Efter att först dela ut en tackling och ett slag med klubban (kommer ej ihåg vilken AIK spelare det var) och sen tagit full fart och delat ut en tackling till. Och den andra utvisningen drabbade Kent McDonell som också fick 2 minuter för Roughing. Under det 4 mot 4 spelet reducerade Modo till 1-4 (2.23) genom Janos Hari. Nästa händelse som skedde i matchen var en ny utvisning för Modo (8.54) då Niklas Sundström fick 2 minuter för Slashing. Men även Modos boxplay var bra. Med drygt 8 minuter kvar av perioden (11.57) drabbades AIK av en utvisning efter att Oscar Ahlström fick 2 minuter för Hakning. Men även AIK hade ett ypperligt bra boxplay. Med ungefär 3 minuter kvar av perioden blev det en trippelutvisning (17.09) först var det Josh MacNevin som fick 2 minuter för Hakning, sen var det Tobias Viklund som fick 2 minuter för Roughing och slutligen var det Petr Kalus som fick 2 minuter för Boarding. Under det tillfället tog Modo ut sin målvakt. Och det var det sämsta dom gjort, för (18.16) trycker Robert Rosén (ass. Fredrik Svensson, Patrik Nemeth) in 1-5 pucken i öppet mål. Och det var det sista som skedde i matchen. Skottstatistiken slutade på 13-5, och den totala skottstatistiken slutade på 41-21 till Modo.

FYFAN! Vad skönt med en 3 poängs seger! Den var verkligen välbehövd. Bara att ladda upp nu inför den korta avbrottet som kommer nu. Men för Fasth blir det inte mycket till vila eftersom han ska delta i Hocey Games och vakta Sveriges kasse. Nästa möte för AIK är mot HV71 (hemma) den 14/2 då tar vi ytterligare 3 poäng.