2012-02-02

Finns bara ett AIK! Och det ligger i Stockholm!

Ja som sagt AIK tog emot kopiorna Skellefteå AIK på bortais ikväll. AIK hade gjort en liten förändning i kvällens match, förändringar var vem som skulle vakta kassen. Markus Svensson fick rycka in och Viktor Fasth fick vila. Men det kom nog ganska lägligt att Fasth får vila lite eftersom han spelat en hel del under säsongen och han ska ju ta på sig det blågula matchstället nästa vecka och vakta Sveriges kasse i Hockey Games. Annars var det inga ändrigar i spelet än det jag nämnde i mitt inför inlägg tidigare idag. 4432 personer slutade publiksiffran på i afton.

Matchmässigt så ville inte pucken riktigt gå AIK:s väg. Bland annat vart ett mål bortdömt och sen vart det några som jag tycker onödiga utvisningar som AIK spelarna drog på sig. Kanske var det de som vart deras fall ikväll? Såhär såg matchen ut i helhet:

Första perioden fick AIK en dubbelchans att ta ledningen efter att Johannes Salmonsson fick iväg ett farligt avslut efter 45 sekunder och målvakten lämnar en retur som Kent McDonell hugger till på men skottet räddades. Och det var även AIK som drog på sig matchens första utvisning (3.06) då Dick Tärnström fick 2 minuter för Hakning. Men AIK spelade ett ypperligt bra boxplay. AIK drar på sig ytterligare en utvisning efter (5.29) efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för Puck Out. Och om inte det vore nog så drog dom även på sig ytterligare en utvisning (6.06) efter att ha varit för många spelare på isen. Spel fem mot tre då alltså. Även detta boxplay klarade AIK utmärkt. AIK hade en ytterligare bra chans att ta ledningen efter lite mer än halva perioden spelad (12.12) då Robert Rosén får princip öppet mål, men vinkeln var för dålig och skottet gick utanför. Istället var det Skellefteå som tog ledningen 1-0 (15.05) genom Oscar Lindberg (ass. Tomas Skogs, Erik Forssell) Kort efter det målet matade AIK skott på mål och förökte få till en kvittering. Med bara någon minut kvar av perioden (18.45) utökar Skellefteå sin ledning till 2-0 genom Melker Karlsson (ass. Bud Holloway, Niclas Burström) Med 21 sekunder kvar av perioden drog AIK på sig ytterligare en utvisning (19.39) efter att Rastislav Pavlikovsky fick 2 minuter för Tripping. Skottstatistiken slutade på 8-7 till hemmalaget.

Andra perioden började med att Skellefteå fick fortsatt PP efter AIK:s sena utvisning i första perioden. Även detta boxplay klarade AIK av utan några konstigheter. Det var gasnak händelselöst långt in i perioden, var några skottchanser mest från Skellefteås sida. Efter lite mer än halva perioden spelad så fick AIK sitt första PP spel (11.57) efter att Tomas Skogs fick 2 minuter för Hakning.  Även Skellefteå lyckades med ett bra boxplay så AIK fick inte till något reduceringsmål. Men AIK fick en ny PP (15.45) efter att Lee Goren fick 2 minuter för Hakning. AIK fick in en puck i Skellefteås mål, men målet dömdes bort efter videogranskning då det visade sig att pucken tog på Daniel Bångs skridsko innan den gick i mål och det räknades som en spark. Så inga mål blev det under denna perioden. Skottstatistiken slutade på 14-9 till hemmalaget.

Tredje perioden fick AIK en ny PP chans (3.00) efter att Oscar Lindberg fick 2 minuter för Hakning. Återigen fick AIK en chans i att göra ett reduceringsmål efter att Stefan Johansson fick öppet mål, men skottet gick utanför. Även Gynge fick en ypperlig chans att få till ett mål efter att en Skellefteå spelare slarvar och Gynge blir helt ren mot målvakten, men inget mål då heller. Och även denna gång klarade Skellefteå sitt boxplay. Efter att halva perioden spelats så hade AIK inte fått till något reduceringsmål än. Trotts att dom hade flest skottchanser i början. En ny PP chans blev det för AIK (10.22) efter att Erik Forssell fick 2 minuter för Puck Out. Och 4 sekunder tog det innan AIK lyckades få till ett reduceringsmål 2-1 (10.26) genom Robert Rosén (ass. Dick Tärnström) AIK drog också på sig en utvisning i denna perioden (15.41) då Oscar Steen fick 2 minuter för Interference. Med lite mer än en minut kvar av perioden lämnar Markus Svensson kassen och blev dags för spel 5 mot 6 för AIK. Och detta skedde då AIK tog Time Out (18.42) Men något kvitteringsmål fick aldrig AIK till. Skottstatistiken slutade på 3-14 till AIK. Trots det vart det bara 1 mål. Den totala skottstatistiken slutade på 25-31 till AIK.

Trist med en förlust ikväll mot kopiorna! Hade verkligen varit underbart om det blivit en 3 poängare. Men det är bara att ta nya tag nästa match som är mot Modo den 4/2 (borta) Och efter den matchen kommer det att bli ett litet kort uppehåll i 10 dagar då Hockey Games drar igång.