2012-02-21

Frölunda tog bonuspoängen

Ikväll tog AIK emot Frölunda hemma på Hovet. Och som jag nämnde i tidigare inlägg inför matchen så saknade AIK 5 st spelare, Josh MacNevin (sjuk), Johannes Salmonsson (skadad), Christian Sandberg (skadad), Fredrik Svensson (skadad) och ingen Markus Svensson (spelar mot Almtuna)

Men efter de negativa skadorna som drabbat AIK så fanns det något positivt också i denna match, Viktor Fasth var nämligen tillbaka och vaktade målburen. Och Fasth fick ikväll duellera mot Frölundas Frederik Andersen om vem det var som skulle släppa in färre puckar i mål. Dessa herrar har duellerat 4 gånger tidigare denna säsong, och Fasth har vunnit 3 av dem. Publiksiffran på Hovet idag landade på 4714.

Första perioden började med att Henrik Tömmernes tryckte till Victor Ahlström som for in i sargen och sedan blev liggande på isen. Domarna väljde att fria från någon utvisning i det skedet. Men det vart ingen fara med Victor. Efter att halva perioden hade spelats var det AIK som dominerade mest och hade flera chanser att ta ledningen. Men Andersen lyckades hålla tät. Men några händelser skedde inte under perioden, inga utvisningar och inga mål. Så ställningen inför pausvilan var 0-0. Skottstatistiken slutade på 6-3 till AIK.

Andra perioden fick AIK sitt första PP i matchen (2.07) efter att Fredrik Sjöström fick 2 minuter för Tripping. Men något ledningsmål för AIK blev det inte. Efter att halva matchen och halva perioden hade spelats var Frölunda ytterst nära att ta ledningen efter ett skott från Patrik Näslund, men Fasth fick hjälp av sin kompis (stolpen) som såg till att det inte blev något mål. Men även den andra perioden slutade 0-0. Och skottstatistiken slutade på 9-7 till AIK.

Tredje perioden var Frölunda nära igen att ta ledningen efter lite mer än en minuts spel efter ett skott från Fredrik Pettersson, men även denna gång fick Fasth hjälp av herr stolpe. Och efter nästan 4 minuter (3.58) tog AIK Time Out. När det återstod 1 och en halv minut kvar av perioden fick AIK en ny PP chans (18.28) efter att Christian Bäckman fick 2 minuter för Hakning, ochj vid samma tillfälle fick 2 Frölunda spelare till varsin utvisning. Först var det Christian Bäckman som fick 10 minuter för Abuse, och även Per-Johan Axelsson fick 10 minuter för Abuse. 18.36 fick AIK en ypperlig chans att ta ledningen efter att dom tilldelades en straff, men Andersen räddade Daniel Rudslätts straff. Och med 30 sekunder kvar (19.30) drabbades AIK av en utvisning efter att Dick Tärnström fick 2 minuter för Interference. Men inget mål kom under full tid. Och även denna period slutade ställningen 0-0. Skottstatistiken slutade på 8-7 till AIK. Och den totala skottstatistiken efter 3 perioder slutade på 23-19 till AIK.

Fjärde perioden blev det spel 3 mot 4 för Frölunda efter AIK:S sena utvisning i tredje perioden, men AIK lyckades reda ut det. Stefan Johansson tacklades mot huvudet av Mathis Olimb men ingen utvisning blev det av detta. Men även sudden slutade mållöst. Och allt fick avgöras på straffar. Skottstatistiken slutade på 3-3.

AIK: Robert Rosén - Missar

Trist att förlora mot Frölunda på straffar. Men man får glädjas åt att det blev 1 poäng iallafall. Bara att ta nya tag och hoppas på att det blir 3 poäng nästa match. Och AIK:s nästa match är mot Färjestad (borta) på Torsdag (23/2) kl 19.00