2012-02-27

Ingen Roger Melin i AIK nästa säsong


Ja idag stod det klart, Roger Melin lämnar AIK efter säsongen. Undra vem det är som kommer att ta hans plats inför nästa säsong? Kanske blir det Karlskogas coach Sam Hallam som blir efterträdare?2008 tog Melin över som tränare i AIK när dom spelade i Hockeyallsvenskan efter att tidigare säsong ha varit tränare för först Färjestad (2007/2008) och även Frölunda (2007/2008) i Elitserien. Och Roger var även med när AIK gick upp till Elitserien efter 2009/2010 säsongen i Hockeyallsvenskan.


Och första säsongen i Elitserien för AIK gick enastående, experterna trodde att AIK skulle bli ett jumbolag den säsongen och att dom skulle åka ner i Allsvenskan igen, men AIK knäppte experterna på näsan och visade att dom verkligen var i Elitserien för att stanna genom att ta sig till slutspel. Och ända till semifinal efter att ha slagit ut fjolårets (2010) SM guld medaljörer HV71 med 4-0 i matcher i kvartsfinalen. Men det var Färjestad som satte käppar i hjulet för AIK att ta SM-Guld det året genom att besegra dom i semifinalen och gick vidare och fick möta Skellefteå AIK (om jag inte minns helt fel) i finalen. Och det stod sedan klart att det var Färjestad som kammade hem guldet den säsongen. Men denna säsong hoppas och tror jag att AIK kommer att nå ända fram till guldet. För AIK har inte tagit SM guld sedan 1984 och det är verkligen på tiden nu att ta hem det.


Roger Melin säger i en intervju med sportbladet att det är oklart om han kommer att fortsätta som tränare i framtiden. Så det återstår att se om man ser Melin som tränare i något annat lag framöver. Tycker det är tragiskt att han ska sluta, men som han också sa i intevjun med sportbladet (länkar artikeln nedan):


AIK-tränaren är tydlig med att han inte vill upprepa misstaget som han gjorde med Brynäs 1999 - då han valde att signa ett längre kontrakt trots att han upplevde det som att klubben tappat intresse för honom som tränare.
- Där gick det åt fel håll. Laget tappade intresse för mig och jag tappade inspiration. Vill inte att det ska ske i AIK.Får tacka för allt du gjort för AIK Roger Melin!

Artikel på Hockeykanalen

Sam Hallam som efterträdare?


AIK:s%20sportchef%20om%20Melin-separtionen:%20%22Det%20var%20dags%22

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar