2012-02-18

Lundström bra i kassen, och AIK kammade hem 3 nya poäng!

Ja i eftermiddags tog AIK emot Linköping på Hovet. Och som jag nämnde i tidigare inlägg så var det ju inte klart vem det var som skulle vakta AIK:s kasse denna match. Men innan nedsläppet skulle gå av stapeln så stod det klart att det blev samma målvakt som vaktade kassen under derbyt, Niklas Lundström. Viktor Fasth har fortfarande problem med sin magmuskelskada men enligt honom själv så kommer han att vara tillbaka till tisdagens match. Även Josh MacNevin saknades i matchen idag efter att ha insjuknat.

Första perioden började med att Linköpings Robin Figren fick 5 min + 20 (matchstraff) för att ha tacklat Richard Gynge bakifrån så att han åker in med huvudet före i sargen, Boarding för Frigren blev domarnas beslut. Gynge klarade sig och kunde fullfölja matchen. Men något ledningsmål för AIK under det PP kom inte. Istället var det Linköping som tog ledningen 0-1 (8.15) genom Sebastian Karlsson (ass. Pär Arlbrandt) Men AIK svarade med en kvittering till 1-1 efter lite mer än halva perioden spelad (11.41) genom Robert Rosén (ass. Dick Tärnström, Oscar Steen) Men efter lite mer än 2 minuter efter kvitteringen tog Linköping ledningen igen 1-2 (14.08) genom Erik Lindhagen (ass. Michael Holmqvist, Kalle Olsson) AIK ville verkligen inte gå till periodpaus med en 1 målsskillnad utan kvitterade istället till 2-2 efter 47 sekunder (14.55) genom Jonas Liwing som fick lite hjälp av Andreas Jämtin att styrka in pucken i egen kasse, (ass. Robert Rosén, Richard Gynge) Och ställningen höll sig perioden ut, de enda händelser som skedde resterande tid av perioden var att Linköping fick en PP chans efter (18.01) då Johannes Salmonsson fick 2 minuter för Slashing. Och om inte det vore nog så drabbades AIK av en utvisning till innan pausvilan kom, (19.18) fick Patric Blomdahl 2 minuter för Crosschecking. Spel 5 mot 3 för Linköping resterande tid. Skottstatistiken slutade på 12-12.

Andra perioden fick Linköping inleda med ett PP efter AIK:s sena utvisning i slutet av första perioden. Även detta boxplay klara AIK av utan några som helst farligheter. Efter drygt halva perioden och matchen spelad (9.53) började Linköpings tränare att känna av AIK:s tryck och tog därför Time Out. Kort därefter fick AIK en PP chans (10.01) efter att Mattias Bäckman drog på sig en 2 minuters utvisning för Tripping. Bara 4 sekunder efter att Linköping blivit fulltaliga igen tog AIK ledningen 3-2 (12.05) genom Dick Tärnström (ass. Daniel Bång) Efter ungefär 15 och en halv minut spelad av perioden hade Tobias Viklund en ypperlig chans att utöka ledningen men skottet tog i stolpen. Efter att Linköpings Kalle Olsson fick ett friläge efter att Tobias Viklund slarvade i egen zon lyckades ändå Lundström att hålla buren stängd, kort därefter fick Linköping en PP chans (17.18) efter att Patrik Nemeth fick 2 minuter för Hakning. Även detta boxplay redde AIK ut utan några som helst konstigheter. Och ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken slutade på 14-8 för AIK.

Frigrens tackling mot Gynge kan ni se här
Patric Blomdahls utvisning kan ni se här

Fredrik Svensson tvingades att lämna matchen under andra perioden, orsaken är okänd.

Tredje perioden
var AIK ytterst nära att utöka sin ledning efter att Stefan Johansson avancerat upp och avslutat. Men Norrena lyckades rädda, sedan gick pucken till Kent McDonell som fick öppet mål. På något sätt lyckades dock nordamerikanen missa när han träffade innerstolpen istället när klockan visade på (6.21). AIK radade upp chanser i perioden. Daniel Rudslätt kom helt ren med Norrena och försökte lägga den mellan benen, men finländaren var med på noterna. När det återstod drygt 5 minuter kvar av matchen fick AIK en PP chans (14.51) efter att Albin Lorentzon fick 2 minuter för Hakning. Men någon utökad målledning kom aldrig från AIK:s del. Istället dröjde det till (17.40) innan AIK utökade sin ledning till 4-2 genom Oscar Steen (ass. Robert Rosén, Richard Gynge) Och det var det enda målet som kom under perioden. Skottstatistiken slutade på 13-13, och den totala skottstatistiken slutade på 39-33 till AIK.

Var inge bara Svensson som tvingades att lämna matchen denna dag, även Johannes Salmonsson tvingades att avbryta matchen under sista perioden (troligtvis skadad)

Skönt med ytterligare en seger för våra svartgula iskrigare. Hoppas att det går lika bra i nästa match och att vi tar 3 poäng då med. Nästa match som AIK spelar är Frölunda (hemma) på Tisdag den 21/2 kl 19.00