2012-02-18

Elitserien börjar gå mot sitt slut


Ja nu är det inte många omgångar kvar av säsongens Elitserien. Idag tar AIK emot Linköping hemma på Hovet och efter den matchen så återstår bara 7 matcher av grundomgången. För att nämna lite inför matchen som är aktuell idag så har AIK och Linköping mött varandra 4 gånger under säsongen som gått, och ställningen är 2-2 i matcher såhär långt.

Första matchen som spelades den 26 September vann Linköping med 5-2 på hemmais. AIK:s målskyttar då var Linus Videll (2-1) och Christian Sandberg (3-2)

Andra matchen som var den 1 December och den matchen vann AIK med 3-2 i sudden. AIK:s målskyttar under den matchen var Oscar Ahlström (1-1) (2-2) och Richard Gynge (3-2)

Tredje matchen som spelades den 5 Januari vann Linköping med 3-1 och AIK:s målskytt då var Richard Gynge (3-1)


Den fjärde och senaste mötet mellan lagen som spelades den 10 Januari vanns av AIK med 3-0 och AIK:s målgörare denna gång var Jonas Liwing (1-0), Richard Gynge (2-0) och Daniel Bång (3-0)

Inför matchen idag så har AIK en seger med sig i bagaget efter att ha vunnit över Djurgården senast (16/1) med 1-4. Linköping däremot har med sig en förlust i bagaget till Hovet idag efter att ha förlorat mot Växsjö borta med 3-2. AIK ligger på en 7:e plats med 70 poäng medans Linköping ligger på kvalstrecket (10:e) med 63 poäng.

Hur ser läget ut i truppen inför matchen då ? Dick Tärnström missade derbyt senast men är redo mot Linköping idag, frågetecknet idag är hur vida Viktor Fasth kommer till spel idag eller ej (vore bra om han kom till spel) Markus Svensson var också borta från derbyt senast på grund av att han var sjuk och han är fortfarande sjuk så han missar även denna match. Och slutligen så blir Christian Sandberg borta några veckor till. Men för att inte bara titta på det tråkiga så finns det någonting noterbart om AIK också Oscar Ahlström har gjort fyra mål på tre matcher och det är ju positivt.

Lycka till idag våra svartgula krigare! Och ta hem 3 välförtjänta poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar