2012-02-23

Skade- och sjukdomsdrabbat AIK föll mot Färjestad

AIK saknade 6 ordinarie spelare i matchen mot Färjestad ikväll, så istället fick juniorer hoppa in och täcka upp luckorna. De spelare som saknades var dom som jag nämnde i tidigare inlägg (Johannes Salmonsson, Josh MacNevin, Kent McDonell, Daniel Rudslätt, Christian Sandberg och Fredrik Svensson) Men pucken ville inte riktigt gå AIK:s väg den här kvällen. Publiksiffran landade på 5652 personer på Löfbergs lila arena.

Första perioden
hade AIK en riktigt bra chans redan i början av perioden att ta ledningen efter att Patric Blomdahl dumpat pucken från mitten och pucken tog i i Nihlstorps stolpe och han lyckades på något sätt rädda pucken. Det var mycket heta känslor under första perioden, efter drygt 6 minuters spel brakade Stefan Meyer och Fredrik Carlsson ut i slagsmål, och båda fick varsin 2 minuters utvisning för Roughing (6.12) Och mer fighter blev det under perioden. Även Martin Sevc och Daniel Bång brakade loss i en fight, och det resulterade till detsamma som i tidigare fight, varsin 2 minuters utvisning för Roughing (7.51) Sen fick Färjestad en PP chans (9.38) efter att Rastislav Pavlikovsky fick sätta sig på botbänken 2 minuter för Slashing. Och det resulterade till att Färjestad tog ledningen 1-0 (11.23) genom Anders Bastiansen (ass. Kristofer Berglund, Marius Holtet) Men AIK hade några härliga chanser att få till en kvittering, men AIK hade svårt att få hål på Nihlstorp som stod för några kanonräddningar. Och ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken slutade på 6-9 till AIK.

Andra perioden hade AIK några bra chanser att kvittera men pucken det gick inte riktigt AIK:s väg. Och när pucken väl gjorde det så var Nihlstorp ivägen. Istället var det Färjestad som fick till ett mål till och utökade sin ledning till 2-0 (8.51) genom Marcus Paulsson (ass. Stefan Meyer, Joakim Hillding) Sen fick AIK chansen att reducera efter att ha fått ett PP (10.30) efter att Christian Berglund fick 2 minuter för Charging efter att ha tryckt till Fredrik Carlsson så han for in i sargen. OEfter att det hade gått ca 33 sekunder av det PP spelet blev det en dubbelutvisning (11.03) först var det Oscar Steen som fick 2 minuter för Hög klubba och vid samma tillfälle fick även Patrik Lund 10 minuter för Abuse. Färjestad tog ju ledningen i PP i första perioden och under deras PP i andra perioden utökade dom sin ledning till 3-0 (13.01) genom Marius Holtet (ass. Anders Bastiansen, Erik Thorell) Med mindre än 3 minuter kvar av perioden (17.19) fick Färjestad en ny PP chans efter att Dick Tärnström fick 2 minuter för Hakning. Men det boxplayet klarade AIK av utan några konstigheter och några fler mål kom inte i perioden. Skottstatistiken slutade på 9-9.

Tredje perioden hade AIK svårt att få till något reduceringsmål. Den första händelsen som skedde i perioden var att det blev en liten fight igen, den här gången var det mellan Joakim Nordström och Sanny Lindström. Och det resulterade till att bägge fick varsin 2 minuters utvisning för Roughing. När det återstod drygt 2 minuter kvar av perioden fick AIK till ett reduceringsmål 3-1 (17.52) genom Victor Ahlström (ass. Tobias Viklund, Rastislav Pavlikovsky) Och kort därefter lämnade Viktor Fasth kassen och ett spel 6 mot 5 blev det för AIK. Men närmare än så kom dom inte. Matchen slutade 3-1. Skottstatistiken slutade på 9-6 till Färjestad och den totala skottstatistiken slutade på 30-19 till Färjestad.

Trist att det blev en förlust till för AIK:s del, hade verkligen behövt poäng åtminstone 1 pinne iallafall, Men det är bara att bita ihop och ladda inför nästa match som är mot Timrå (hemma) på söndag den 26/2 kl 16.00. Trots AIK:s förlust ikväll så ligger dom kvar på sin 7:e plats med 74 poäng, men Växsjö börjar att knappa in nu som ligger på en 8:e plats med 71 poäng.