2012-03-17

AIK närmare en Semifinal

Ja det är nog fler än jag som kommer ihåg den här tiden förra året då AIK också var i Slutspel och tog sig till Semifinal efter att ha slagit ut serieledarna HV71 i kvartsfinalen med 4-0 i matcher. Och i år är AIK påväg att göra samma sak igen, att slå ut serieledarna Luleå i kvartsfinalen.

AIK tog emot Luleå hemma på Hovet igår och Luleå var piskade att ta hem segern, efter att ha vunnit första kvartsfinalmatchen så trodde Luleå säkert att det skulle bli en enkel kvartsfinal, men så blev inte fallet. AIK vände matchställningen från 1-0 i matcher till 1-3 efter gårdagens match (Luleå-AIK 6-3, AIK-Luleå 4-2, Luleå-AIK 2-3 och AIK-Luleå 4-1)

Ja som ni ser så vann alltså AIK matchen igår på ett fullsatt Hovet. Och är bara 1 match ifrån att ta sig till Semifinal. Såhär såg matchen ut sammanfattningsvis period för period:

Första perioden dröjde det mindre än 5 minuter innan AIK tog ledningen 1-0 (4.29) genom Johannes Salmonsson (ass. Oscar Steen, Dick Tärnström) Sen var AIK ytterst nära att utöka sin ledning ytterligare genom Victor Ahlström som var placerad framför Luleås kasse men fick inte riktigt till skottet. Tillslut fick AIK till ytterligare ett mål och utökade sin ledning till 2-0 (13.20) genom Josh MacNevin (ass. Christopher Aspeqvist, Robert Rosén) 36 sekunder efter AIK:s mål fick dom ett Powerplay (13.56) efter att Simon Hjalmarsson fick 2 minuter för Slashing, men någon utökning i mål blev det inte för AIK:s del. Och det var inte bara AIK som fick en PP chans under perioden, i slutet av perioden drabbades också AIK av en utvisning (19.12) efter att Fredrik Carlsson fick 2 minuter för Tripping. Men inget reduceringsmål kom för Luleås sida. Och ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken slutade på 13-8 till hemmalaget.

Andra perioden började med ett PP för Luleå men något reduceringsmål under den tiden kom inte heller. Istället var det AIK som fick en ny PP chans (3.03) efter att Sebastian Enterfeldt fick 2 minuter för Tripping. Men AIK fick inte heller till något mål under sitt Powerplay. Luleå hade fått in en puck bakom Fasth men domarna valde att videogranska det och då syndes det att Olausson sparkat in pucken i mål och därför dömdes målet bort. Även AIK fick ett bortdömt mål efter videogranskning då domarna ansåg att Victor Ahlström sparkat in pucken. Det var Luleå som fick till det första målet under perioden och reducerade till 2-1 (11.33) genom Joonas Vihko (ass. Elias Fälth, Topi Jaakola) Sen drabbades AIK av ytterligare en utvisning (12.06) efter att Oscar Steen fick 2 minuter för Interference. Men något kvitteringsmål från Luleå kom inte.  När det återstod 1 minut och 15 sekunder kvar av perioden utökade AIK sin ledning till 3-1 (18.45) genom Dick Tärnström (ass. Johannes Salmonsson, Oscar Steen) Och den ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken efter andra perioden slutade på 8-8.

Tredje perioden var mindre händelserik än de två tidigare perioderna. Det första händelsen som skedde i perioden inträffade drygt 12 minuter in i perioden, och det var att AIK utökade sin ledning till 4-1 (11.34) genom Kent MacDonell (ass. Oscar Steen) Efter att ha kommit i ett 2 mot 1 läge och bestämde sig för att avsluta själv. 22 sekunder senare drabbades Luleå av en utvisning (11.56) efter att Kim Karlsson fick 2 minuter för Tripping. Men några fler mål bjöds det inte på under perioden och AIK tog hem ytterligare en seger. Skottstatistiken efter tredje perioden slutade på 12-4 till AIK. Den totala skottstatistiken slutade på 33-20 till AIK.

Skönt med ytterligare en seger mot Norrlänningarna! Andra hemmasegern nu känns riktigt underbart! Fortsätt att kämpa på detta sätt Gnaget så kommer ni gå hela vägen i detta slutspel. Bara att ladda om invänta nästa kvartsfinalmatch som spelas imorgon (18/3) i Coop Arena. Och då kan allt avgöras. Vinner AIK även den matchen är kvartsfinalen avklarad för AIK och vinner då matchmässigt med 4-1 (då återstår 2 kvartsfinaler, och det kan inte Luleå vända) Tappa inte detta spel ni har nu Gnaget! Ni har vunnit mot Luleå på bortais tidigare och ni kan göra det igen!

Matchen visas imorgon kl 15.00 på Tv4. Missa inte!