2012-03-14

AIK tar ledningen med 2-1 i matcher

Ikväll spelade AIK sin tredje kvartsfinal mot Luleå. Och skillnaden från senaste matchen hemma på Hovet var att Rastislav Pavlikovsky saknades efter att ha åkt på en skada efter att ha blivit tacklad av Chris Abbott. Abbott:s straff för den brutala tacklingen blev avstängning i fem matcher. Även Fredrik Svensson saknades denna match som också saknades i matchen på Hovet. Och AIK tog verkligen med sig sitt spel från Hovet med sig till Coop Arena. Dom spelade verkligen mycket bättre och annorlunda än när dom var i Luleå senast. Och det märktes på slutresultatet också.

Första perioden var det skottchanser från båda håll, och Luleå hade chansen att ta ledningen i PP efter att AIK drabbades av en utvisning (6.20) då Fredrik Carlsson fick 2 minuter för Fasthållning. AIK spelade ett utmärkt boxplay. AIK var ytterst nära att ta ledningen, men några mål under perioden blev det inte. Skottstatistiken slutade på 9-7 till AIK.

Andra perioden började som den första perioden, några skottchanser från båda lagen. Efter nästan 8 minuters spel i perioden (7.34) fick AIK en PP chans efter att Sebastian Enterfeldt fick 2 minuter för Slashing. Men något ledningsmål kom inte från AIK:s sida. Istället fick dom en ny PP chans (9.50) efter att Simon Hjalmarsson fick 2 minuter för Hög klubba. Och det resulterade till att AIK tog ledningen 0-1 (10.48) genom Stefan Johansson (ass. Oscar Steen, Daniel Rudslätt) Nästan 2 minuter senare (12.27) utökar AIK sin ledning till 0-2 genom Kent McDonell (ass. Josh MacNevin, Johannes Salmonsson) Sen drabbades AIK av en utvisning (12.42) efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för Tripping, och där kunde man tro att Luleå kunde få till ett reduceringsmål. Men så var inte fallet, istället var det AIK som fortsatte att producera mål (i numerärt underläge) tryckte Daniel Bång in 0-3 (13.47) Och Luleå lyckades få till ett reduceringsmål till 1-3 (17.05) genom Johan Fransson (ass. Elias Fälth, Sebastian Enterfeldt) AIK drabbades av ytterligare en utvisning (17.48) för Too many players on ice. Och det blev Richard Gynge som åkte till botbänken och satte sig av tiden. Och även detta boxplay klarade AIK av. Ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken slutade på 16-11 till Luleå.

Tredje perioden började med att Luleå reducerade ytterligare efter 5 minuters spel till 2-3 (5.15) genom Niklas Olausson (ass. Mattias Persson, Toni Koivistio) efter ett slarv från Viktor Fasth som missade pucken efter att han skulle spela upp/stanna upp den och hann inte riktigt tillbaka till målburen. Och i och med det reduceringsmålet tog AIK Time Out. När det återstod 1 minut och 14 sekunder kvar av perioden tog Luleå Time Out. Och då passade Luleå på att plocka ut målvakten Johan Gustafsson och spel 6 mot 5. Och ställningen stod sig perioden ut, fast AIK hade chansen att göra ett mål till i tom bur men skottet tog tyvärr utanför. Skottstatistiken slutade på 13-5 till Luleå. Den totala skottstatistiken slutade på 36-25 till Luleå.

JAA! Härligt att AIK lyckades vinna över Luleå (igen!) och ännu skönare känns den här segern efter att ha besegrat Luleå på bortais. Förra matchen som spelades på Coop Arena slutade ju 6-3 till Luleå. Så det var FANTASTISKT att vinna över dom igen. I och med kvällens seger så är nu ställningen i matcher 2-1 till AIK. Bara att ladda batterierna och ser fram emot att besegra Luleå igen på Hovet på fredag (16/3)