2012-03-12

AIK kvitterade på Hovet

Ikväll spelade AIK sin andra kvartsfinal mot Luleå. Efter Luleås seger senast med 63 var matchställningen 0-1 till Luleå, men när AIK hade hemmaplan så var det inte lika enkelt för Luleå att vinna när dom inte hade sin "köpta domare" fördel och AIK kvitterade matchställningen till 1-1. Såhär såg perioderna ut i helhet:

Publiksiffran på Hovet ikväll landade på  8 094

Första perioden började med några skottchanser från Luleås sida den första minuten, men de flesta skotten gick utanför. Även AIK hade några chanser att ta ledningen i matchen. Men pucken ville inte riktigt in bakom David Rautio. Istället fick Luleå en chans att ta ledningen i PP efter att Daniel Rudslätt fick 2 minuter för Knätackling (7.31) När det återstod 31 sekunder av Luleås PP så tog dom också ledningen 0-1 (9.00) genom Toni Koivisto (ass. Sebastian Enterfeldt, Niklas Olausson) AIK fortsatte att kämpa på och försökte få till ett kvitteringsmål, men det ville sig inte riktigt. När det återstod 20 sekunder kvar av perioden fick även AIK en PP chans (19.40) efter att Sebastian Enterfeldt fick 2 minuter för Tripping. Men under de 20 sekunderna som var kvar av perioden så lyckades inte AIK få till någon kvittering. Skottstatistiken slutade på 8-11 till Luleå.

Andra perioden
började med ett PP för AIK efter Luleås sena utvisningen i första perioden, och det tog AIK vara på genom att kvittera till 1-1 (1.27) genom Christian Sandberg (ass. Kent McDonell, Rastislav Pavlikovsky) AIK visade verkligen att dom var taggade att spela på hemmaplan och visade det genom att Tobias Viklund utdelade en tackling på Toni Koivisto som blev liggande kvar på isen och haltade sedan av isen. AIK fick en ny PP chans (3.37) efter att  Johan Fransson fick 2 minuter för Tripping.  AIK var nära att ta ledningen efter ett skott från Kent McDonell och Rautio släppte en retur och det var nära att Rastislav Pavlikovsky drog in den i mål. Och kort där efter tog AIK ledningen 2-1 (6.17) genom Oscar Ahlström (ass. Victor Ahlström, Tobias Viklund) Även Luleå fick ett PP i perioden (8.54) efter att Oscar Ahlström fick 2 minuter för Fasthållning. AIK klarade av det boxplayet utan några svårigheter. Efter lite mer än 12 minuter spelad utökade AIK sin ledning till 3-1 (12.05) genom Daniel Rudslätt (ass. Oscar Ahlström) Luleå fick en ny PP chans (13.54) efter att Rastislav Pavlikovsky fick 2 minuter för Hakning. Även detta boxplay klarade AIK ut. AIK fick en ny PP chans (19.50) efter att  Chris Abbott (idioten) utdelade en kraftig tackling på  Rastislav Pavlikovslky som flyger in med huvudet före i sargen och blev liggande och ambulanspersonal kallades in. Chris Abbott fick matchstraff (5 + GM Checking from behind) Perioden avbröts när det återstod 10 sekunder eftersom ambulanspersonalen behövde tid att  fixera stödkrage på Rastislav och få upp honom på båren. Skottstatistiken slutade på 10-10.

Abbotts brutala tackling

Tredje perioden
började med att AIK fick ett 5 minuters PP efter Abbotts brutala tackling i slutet av andra perioden. AIK gjorde mål men domaren dömde bort målet då han hävdade att han blåst av innan pucken gick i mål. Luleå klarade av sitt boxplay. AIK drog på sig en utvisning (8.40) vilket gav Luleå ett PP efter att
Patrik Nemeth fick 2 minuter för Fasthållning. Även detta boxplay klarade AIK ut utan några konstigheter. AIK utökar sin ledning till 4-1 (13.52) genom att Jonas Liwing försökte hitta en lagkamrat i kontring men istället var det Sebastian Enterfeldt som styrde in pucken i eget mål. (assJohannes Salmonsson, Joakim Nordström) När det återstod drygt 20 sekunder av perioden (19.38) drabbades AIK av en utvisning då Kent McDonell fick 2 minuter för Slashing. Och det resulterade till att Luleå reducerade till 4-2 (19.43) genom Sebastian Enterfeldt (Toni Koivisto, Johan Fransson) i PP. Men närmare än så kom inte Luleå. Skottstatistiken slutade på 14-9 till AIK. Totala skottstatistiken slutade på 33-30 till AIK.

Härligt krigat ikväll AIK! Så ska det se ut. Fortsätt med detta spel nästa match. Hur vare nu igen Luleå? Inte lika lätt att vinna när man inte har sin "köpta domare" va? :D Alltid lika UNDERBART att se Gnaget vinna! Nästa match mellan dessa lag är på Onsdag (14/3) i Coop Arena.

Krya på dig Rastislav! Hoppas du blir bättre snart och kan vara åter i spel.