2012-03-10

Utvisningsdrabbat AIK föll i första kvartsfinalen!


I
dag spelade AIK sin första kvartsfinal match mot Luleå på Coop Arena. Glädjande inför matchen idag var att Fredrik Carlsson var tillbaka i spel. Och AIK var verkligen sugna på att spräcka nollan mot Luleå som vunnit 4 av 5 matcher i grundspelet. Och det lyckades AIK också med, men tyvärr så var Luleå lite för vassa idag (trots att domaren dömde mycket till Luleås fördel) LULEÅ HAR KÖPT DOMAREN! Men måste berömma AIK för ett fantastiskt spel, synd bara att det inte höll hela vägen.


Första perioden var det mycket press från Luleås sida. Så Viktor Fasth hade lite att göra ett tag i matchen. Även AIK hade några chanser att göra mål, och mål till AIK blev det också (15.04) tog AIK ledningen 0-1 genom Oscar Ahlström (ass. Daniel Rudslätt, Patrik Nemeth) Och bara någon minut efter Oscars mål var tvillingbrorsan Victor nära att utöka ledningen, men så blev inte fallet. Och några utvisningar under perioden blev det inte heller. Så inför pausvilan hade AIK en trygg ledning. Skottstatistiken slutade på 14-7 till Luleå.

Andra perioden lyckades Luleå kvittera till 1-1 efter drygt 3 minuters spel (2.53) genom 
Chris Abbott (assJohan Harju) Det var mycket skott från båda lagen under perioden. Men AIK ville inte gå till pausvila med ett lika resultat och så blev inte fallet heller, för (13.27) tar AIK ledningen igen 1-2 genom Patric Blomdahl (ass. Kent McDonell, Jonas Liwing) Men Luleå var bestämda att dom ville ha ett lika resultat inför pausvilan och kvitterade till 2-2 (18.50) genom Toni Koivisto (ass. Elias Fälth, Niklas Olausson) Sen drabbades AIK av matchens första utvisning (19.59) då Tobias Viklund fick 2 minuter för Hakning. Skottstatistiken slutade på 13-11 till Luleå. 


Trejde perioden började Luleå med ett PP men AIK lyckades reda ut det boxplayet utmärkt. Istället tog Luleå ledningen 3-2 (3.25) genom 
Sebastian Enterfeldt (ass. Niklas Olausson, Toni Koivisto) Och efter nästan 7 minuters spel drabbades AIK av ytterligare en utvisning (6.39) då Rastislav Pavlikovsky fick 2 minuter för Tripping. Och även detta boxplay klarade AIK ut, och dom drabbades av ännu en utvisning (9.30) då Kent McDonell fick 2 minuter slashing. Och om inte det vore nog så drog AIK på sig ännu en utvisning drygt 1 minut senare (10.32) då Patrik Nemeth fick 2 minuter för Crosschecking. Och det resulterade till att Luleå utökade sin ledning till 4-2 (11.48) genom Johan Harju (ass. Chris Abbott, Simon Hjalmarsson) Och i och med det målet tog AIK Time Out. Men det var inte bara Luleå som fick PP chanser under perioden, även AIK fick en PP chans (15.42) efter att Jan Sandström fick 2 minuter för Roughing. Och när AIK skapade ett tryck i Luleås zon lämnade Viktor Fasth kassen (16.45) och det blev spel 6 mot 4 för AIK. Men det straffade sig, för (17.35) utökade Luleå sin ledning till 5-2 genom Sebastian Meijer (ass. Sebastian Enterfeldt) När det återstod drygt 2 minuter kvar av perioden (17.59) fick AIK till ett tröstmål 5-3 genom Oscar Ahlström (ass. Victor Ahlström) När klockan visade på 18.30 lämnade återigen Fasth kassen, och även denna gång straffade det AIK. För när det återstod 30 sekunder kvar (19.30) punkterade Luleå matchen genom Simon Hjalmarsson som satte 6-3 pucken i öppetmål. Skottstatistiken slutade på 12-10 till Luleå. Och den totala skottstatistiken slutade på 39-28 till Luleå. 


Trist att det blev en förlust för AIK i första kvartsfinalmatchen. Men det är bara att kämpa på och klämma till skoterraggarna när dom kommer till våran mark! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar