2012-03-30

AIK överkörda i fullsatt Skellefteå Kraft Arena

Ikväll var det dags för Semifinal nummer 3 mellan AIK och Skellefteå i Skellefteå Kraft Arena. AIK saknade långtidsskadade Fredrik Svensson även denna match och även Dick Tärnström och  Rastislav Pavlikovsky saknades under kvällens match. Men det var inte bara tråkigheter i truppen denna kväll. Patrik Nemeth som saknades tidigare var tillbaka i truppen igen.

Hur länge skulle den här matchen hålla på? Skulle det även gå till 6 perioder även denna gång? Nej inte riktigt så långt behövde det gå den här gången. Vilket ni kan se nedan i sammafattningarna av perioderna. Det snackades innan matchen om att det verkade fullsatt i arenan ikväll (kapacitet 6001) och det var precis vad det var också.

Första perioden började med en ganska hård press från Skellefteås sida med många skott på mål. Även AIK hade sina chanser att få till ett ledningsmål. Det var AIK som drog på sig matchens första utvisning (8.08) efter att Kent McDonell fick 2 minuter för Crosschecking. Men om inte det vore nog så drabbades AIK av ytterligare en utvisning under sitt box play (8.46) för To many players on the ice. Och 5 mot 3 spel för Skellefteå, AIK lyckades reda ut sin boxplay på ett bra sätt. Det var för övrigt en ganska "snäll" period, inte så mycket fysiskt spel. Det delades ju ut en och annan tackling, bland annat den som Kent McDonell delade ut till Bellemare som blev liggandes på isen ett tag innan han lyckades ta sig till avbytarbåset. Och det var ett visst gruff spelarna emellan, bland annat Patric Blomdahl tände till lite grann efter signalen ljöd och gruffade lite med 3 Skellefteåspelare. Ställningen inför pausvilan slutade 0-0. Och skottstatistiken slutade på 17-6 till hemmalaget.

Andra perioden började med att Skellefteå fick ett nytt PP spel efter bara 16 sekunder efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för Hakning. Men även detta boxplay klarade AIK ut. Och det var inte det enda som skedde under perioden, efter nästan 6 minuter spelade (5.49) blev det en dubbelutvisning efter lite gruff mellan Joakim Nordström och Pierre-Edouard  Bellemare. Och båda nyss nämnda fick varsin 2 minuters utvisning för Roughing. När mer än halva perioden var spelad såg det fortfarande ut som att denna perioden skulle gå mållös, men så var inte fallet. Skellefteå tog ledningen 1-0 (11.38) genom Melker Karlsson (ass. Martin Lundberg, Anders Söderberg) Men sen fick även AIK en PP möjlighet (18.41) efter att Fredrik Lindgren fick 2 minuter för Tripping. Men AIK lyckades inte få till något kvitteringsmål, istället blev det en dubbelutvisning till och Robert Rosén och Johan Alm fick varsin 2 minuters utvisning för Fasthållning (19.22) Men den kvittades och AIK fick fortsätta sitt PP spel och man trodde då att AIK skulle få till ett kvitteringsmål, men så var inte fallet. Istället fick Skellefteå en straff och Skellefteå utökade sin ledning till 2-0 (19.32) genom Oscar Möller. Och ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken slutade på 13-11.

Tredje perioden började med ett PP för AIK efter den sena Skellefteå utvisningen i andra perioden. Men något kvitteringsmål kom inte från AIK. AIK fick ett nytt PP försök (1.27) efter att John Klingberg fick 2 minuter för Tripping. Men det varade inte länge för (1.33) drabbades AIK av en utvisning efter att Patric Blomdahl fick 2 minuter för Hög klubba. Och spel 4 mot 4. Och om inte det vore nog så drabbades AIK av ytterligare en utvisning (2.17) efter att Stefan Johansson fick 2 + 2 minuter för Hög klubba (2 + 2 bara för att det blev blodsvite av händelsen) Och då utökar Skellefteå sin ledning till 3-0 i spel 5 mot 3 (3.08) genom Lee Goren. Ett nytt 5 mot 3 spel för Skellefteå kom efter drygt 5 minuter i perioden (5.02) efter att Viktor Fasth fick en 2 minuters utvisning för Tripping och det blev Patric Blomdahl som gick och satte sig i utvisningsbåset. Och då utökar Skellefteå sin ledning ytterligare till 4-0 (6.05) genom Lee Goren (ass. Bud Holloway, Joakim Lindström) Och efter det målet åkte Fasth och satte sig i avbytarbåset och in kom istället Markus Svensson. En ny dubbelutvisning kom (9.17) efter att Patric Blomdahl slitit ner Lindström  och Blomdahl fick 2 + 2 för Roughing efter att ha slitit ner spelare även sätta sig på honom. Och Lee Goren fick 2 minuter för Roughing. Kort därefter får AIK till ett reduceringsmål 4-1 (9.58) genom Joakim Nordström. Sen fick AIK ännu en PP chans (11.38) efter att Johan Forsberg fick 2 minuter för Tripping. När det återstod 4 minuter kvar av perioden lämnade Markus Svensson målet och spel 6 mot 5 för AIK. AIK lyckades få till ett mål till (17.02) genom Josh MacNevin men Patrik Sjöberg valde att ringa på målet pga att de misstänkte att Patric Blomdahl var sist på pucken och skickade in den i målet via skridskon. Och målet dömdes bort! Isället var det Skellefteå som gjorde ytterligare ett mål i tom bur och utökar sin ledning till 5-1 (17.47) genom Lee Goren. Och efter det målet åkte Markus Svensson och ställde sig i målet igen. Skellefteå drabbades av ytterligare en utvisning i slutet av perioden och nytt PP spel för AIK (18.18) efter att Johan Forsberg fick 2 minuter för Fasthållning. Och sen vart det en fight mellan Oscar Steen och Martin Lundberg. Oscar Steen fick 2 minuter för Roughing och Lundberg fick 2 för Fasthållning  + 5 GM för Roughing (efter att ha kastat handskarna) (18.42). Sen drabbades AIK av ytterligare en utvisning i en händelse som skedde tidigare än fighten och det var Jonas Liwing som fick 2 minuter för Crosschecking efter att ha tryckt klubban i ansiktet på Johan Alm. Och matchen slutade där. Skottstatistiken slutade på 48-25 till Skellefteå.

FYFAN! Har inte AIK sett spela såhär dåligt som dom gjorde ikväll (eller jo kanske då när dom tappade sin 7-2 ledning mot HV i grundspelet) SKÄRPNING FÖR FAN! Kan inte forsätta att spela såhär, för då når man inte SM-Guldet. Får hoppas på att spelet blir mycket bättre inför nästa semimatch som spelas på Hovet på Söndag. Fasth utbrott i periodpausen efter Skellefteås 2-0 ledning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar