2012-03-26

Seger i första Semifinalmatchen

(C) Hockeyligan.se
Ikväll var det dags för första matchen i Semifinalen för AIK mot Skellefteå.  I grundspelet mellan dessa lag så såg det ut precis så som det gjorde mot Luleå. Skellefteå hade vunnit 4 av 5 matcher. Och skulle Skellefteå ge AIK ett hårdare motstånd än vad Luleå gjorde? Nja inte riktigt va. Ni kan själva läsa nedan hur det såg ut under perioderna. Och beskåda en riktig uppvisning från AIK:s sida.

Första perioden
började med mycket fart och högt tempo. AIK hade ett bra tempo och skapade de flesta skottchanserna under de första minuterna.Och AIK kämpade på riktigt bra även fysiskt genom att dela ut en del tacklingar. Det var ett ganska böljande spel från båda sidor med skottchanser hit och dit. Men det var AIK som var lite vassare än Skellefteå under den här perioden. Men Skellefteå kunde ha tagit ledningen i matchen efter att Rosén gjort en indianare som träffade Christian Söderströms blad precis framför Viktor Fasth när det återstod 7 minuter av perioden. Men Fasth lyckades rädda den pucken och gav Rosén ett ont öga. (Se vart du passar Rosén, inte framför mål!) Men perioden slutade mållöst 0-0 trots att det var AIK som ägde mest puck under perioden och inga utvisningar var det under perioden heller (så man får väl säga att det varit en "snäll" period). Skottstatistiken slutade på 14-17 till AIK.

Andra perioden var i ungefär som den första perioden, dock var det lite jämnare i skottchanserna. AIK fortsatte att vara vassa även under den här perioden och skapade dessutom några farliga målchanser. Bland annat då Rastislav Pavlikovsky blev helt ren framför Skellefteås mål men Joacim Eriksson lyckades täppa igen buren även den gången. Även Blomdahl var nära att ge AIK ledningen efter att ha styrt ett backskott strax utanför Erikssons stolpe. Och även den här perioden såg ut att bli en "snäll" period, men när det återstod 1 minut och 10 sekunder kvar av perioden fick AIK chans till PP spel (18.50) efter att Jimmie Eriksson fick 2 minuter för Hakning. Men även denna period slutade mållös 0-0. Och skottstatistiken slutade på 10-12.

Patrik Nemeth såg ut att ha klivit av och var inte med under andra perioden. Orsak okänd (rätta mig om jag har fel)

Tredje perioden fick AIK fortsätta sitt PP i 51 sekunder till efter Skellefteås sena utvisning i andra perioden. Men något ledningsmål kom inte. Men måltorkan bröts under perioden, och det var AIK som gjorde första målet och tog ledninge 0-1 (2.23) genom Josh MacNevin (ass. Kent McDonell, Tobias Viklund) Efter AIK:s mål var Skellefteå verkligen sugna på att få till en kvittering, och när Skellefteå fick en PP chans (10.09) efter att Patric Blomdahl fick 2 minuter Slashing och då kunde Skellefteå få sin chans till kvittering. Och så var även fallet för (10.41) kvitterar Skellefteå till 1-1 genom Bud Holloway (ass. Joakim Lindström, Jimmie Ericsson) Efter lite mer än 2 minuter (13.11) efter Skellefteås kvittering tar AIK ledningen igen 1-2 genom Daniel Bång (ass. Jonas Liwing, Dick Tärnström) AIK fortsatte att producera mål under perioden, när det återstod mindre än 4 minuter kvar (16.10) utökar AIK sin ledning till 1-3 genom Kent McDonell (ass. Johannes Salmonsson, Josh MacNevin) När det bara återstod 45 sekunder kvar av perioden lämnade Joacim Eriksson kassen och spel 6 mot 5 för hemmalaget. Men det skulle visa sig att det straffade sig för (19.21) kunder Tobias Viklund enkelt sätta pucken i tom bur och AIK utökade till 1-4. Och det stod sig perioden ut. Skottstatistiken slutade på 16-9. Den totala skottstatistiken efter 3 perioder slutade på 40-38.

JAA! Skön seger för våra svartgula iskrigare! Undra om Skellefteå fortfarande kommer köra med "det är vi som är "riktiga" AIK"? Nej jag skulle inte tro det, finns bara ETT AIK och det ligger i Solna. Punkt slut. Alltid underbart med seger! Bara att ladda om inför nästa semifinalmatch som är på Onsdag på Hovet. Skellefteå, KOM OCH TA OSS!