Straffavgörande på Hovet

(C) Jesper Zerman
Idag gästades AIK av kopiorna Skellefteå hemma på Hovet. Och ett glädjande besked var att man äntligen fick se att Viktor Fasth var back on ice igen. Och han gjorde en fantastisk match ikväll. Ni kan själva se händelserna i helhet här nedan.

Första perioden
började med lite skottchanser från båda lagen. Den första och egentliga händelsen var att det blev en dubbelutvisning (4.32) först var det Josh MacNevin som fick 2 minuter för Roughing och i samma skede fick Skellefteås Oscar Möller 2 minuter för Interference. Och allt detta skedde efter att Möller tryckte till Fasth i kassen och då markerade Josh detta och det blev en liten "fight" vid kassen. Och det var verkligen hett temperament denna match, mycket gruff mellan spelarna. Men första perioden slutade mållöst 0-0. Skottstatistiken slutade på 7-13 till gästerna.

Andra perioden såg ut ungefär som den första perioden. Var länge händelselös trots skottchanser från båda lagen. Efter nästa 7 minuters spel fick AIK en PP chans (6.41) då
Fredrik Lindgren fick 2 minuter Interference. Och det läget tog AIK vara på genom att ta ledningen 1-0 (8.02) genom Kent McDonell (ass. Robert Rosén, Oscar Ahlström) AIK hade en ypperlig chans att utöka sin ledning efter lite mer än 12 minuter genom Christopher Aspeqvist men hans skott tog i stolpen. När det hade spelats lite mer än 13 minuter lyckades Skellefteå få till en kvittering 1-1 (13.14) genom Oscar Möller (ass. Pierre-Edouard Bellemare, Bud Holloway) Några fler mål under perioden kom inte, den enda händelse som skedde innan paus vilan var att Skellefteå fick en PP chans (15.18) efter att Patric Blomdahl fick 2 minuter för Hakning. Men AIK höll undan Skellefteå bra. Skottstatistiken slutade på 11-13 till Skellefteå.

Tredje perioden var till en början händelselös som de två tidigare perioderna. Den första händelsen som skedde i perioden var att AIK fick en PP chans (6.48) efter att ha haft för många spelare på isen. Och även detta powerplay som AIK fick tog dom ledningen igen 2-1 (7.10) genom
Kent McDonell (ass. Stefan Johansson, Robert Rosén) som efter det målet blev 2 målsskytt. Efter att lite mer än halva perioden spelats lyckades Skellefteå kvittera igen till 2-2 (10.42) genom Bud Holloway (ass. John Klingberg, Oscar Möller) Kort därefter fick Skellefteå en PP chans (11.15) efter att Daniel Bång fick 2 minuter för Hakning. Och även detta boxplay klarade AIK av utan några konstiheter. Några fler mål blev det inte. Så allt fick gå till Sudden. Skottstatistiken slutade på 5-9 till Skellefteå. Och den totala skottstatistiken slutade på 23-35 till gästerna.

Men det var inget av lagen som lyckades få till något mål under förlängningen så allt fick avgöras på straffar. Skottstatistiken under förlängningen slutade på 0-7 till gästerna.