2012-03-06

Elitseriens sista grundspelsomgång

(C) Jesper Zerman
Ikväll spelas sista omgången av Elitserien 2011/2012 och AIK tar emot kopiorna Skellefteå AIK hemma på Hovet. Tabellmässigt inför sista omgången ligger Skellefteå på en andra plats med 93 poäng och AIK ligger kvar på sin ohotade sjunde plats med 81 poäng (med Modo under sig som har 77 poäng)

Lagen har mött varandra 4 gånger hittills och ställningen i matcher är 3-1 till kopiorna (AIK-Skellefteå 2-1, Skellefteå-AIK 4-3, AIK-Skellefteå 0-2, Skellefteå-AIK 2-1) Men ikväll hoppas jag på att AIK lyckas ändra resultatet till 3-2 i matcher istället för 4-1.

Inför mötet ikväll har AIK med sig 2 raka förluster i bagaget efter att först ha förlorat mot Luleå i sudden med 0-1 på Hovet och sen förlorat mot Växjö borta med 2-0 i senaste matchen. Skellefteå däremot har med sig både en seger och en förlust i bagaget till Hovet efter att först ha förlorat mot Linköping borta med 3-2 och sen besegrat Luleå hemma med 3-1 i senaste matchen.

AIK:s spelartrupp drabbas fortfarande av viss skadedrabbning. Det är redan klart att det är två spelare som inte kommer att delta ikväll och det är Fredrik Svensson (mage) och Fredrik Carlsson (axel) Hur vida Viktor Fasth kommer till spel eller inte vet jag inte. Men det kanske vore bra om hans magmuskelskada skulle avta nu när slutspelet drar ihop sig. I truppen finns också ett par spelare som kanske kommer till spel ikväll (beroende på hur det ser ut på matchuppvärmningen) och det är Dick Tärnström och Christian Sandberg. Men det finns även 2 spelare till som kommer att delta ikväll och det är Daniel Rudslätt och Johannes Salmonsson. Det är ju glädjande.

AIK är ju som sagt redan klara för slutspel även denna säsong men det är några avgörande matcher som spelas ikväll. Först är det en avgörande match om vilket lag som kommer att knipa den sista slutspelsplatsen, blir det Växjö eller Modo? Och där hoppas jag nästan att det blir Modo för tror att Växjö kommer få det tufft att vinna över serieledarna Luleå och Modo ställs mot Linköping ikväll och där hoppas jag att det blir Linköping som vinner för då kommer dom att passera Djurgården i tabellen och skicka ner aporna till HockeyAllsvenskan, men för att det ska gå i lås så krävs det att HV71 vinner mot Djurgården ikväll. Men skulle det bli så att både Djurgården och Linköping vinner så kommer Djurgården att spela kvalspel denna säsong om att vara kvar i Elitserien kommande säsong eftersom dom har 72 poäng och Linköping har 71 poäng. Och det skulle resultera till att Linköping hamnar på 74 och Djurgården på 75. Så jag säger bara: Lycka till HV71 och Linköping! Och självklart ett Lycka till till Gnaget!

Och får inte glömma, ikväll kommer det att avgöras vilket lag som väljer AIK i kvartsfinalen i Slutspelet. Blir det Luleå som många tror? Det återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar