2012-03-03

AIK klar för slutspel trots förlust

(C) Hockeyligan.se
Idag reste AIK söder ut och närmare bestämt till Växjö för att ta emot just Växjö Lakers. Lagen har under säsongen mötts 3 gånger och ställningen i matcher 2-2 (Växjö-AIK 0-4, AIK-Växjö 3-4, Växjö-AIK 1-0 (e str.) , AIK-Växjö 3-2 (e str.) Och även denna match var det Markus Svensson som vaktade AIK:s kasse efter att Viktor Fasth fortfarande är skadad (problem med sin magmuskel)

Första perioden var ganska händelselös till en början, trots många skott från Växjös sida. Den första egentliga händelsen i perioden var att AIK fick en PP chans och kunde ta ledningen i matchen (14.47) efter att Johan Markusson fick 2 minuter för Tripping. Men något ledningsmål för AIK kom inte. Och några mål från Växjös sida kom inte heller, så inför pausvilan var ställningen 0-0. Skottstatistiken slutade på 14-7 till Växjö.

Andra perioden drabbades AIK av en utvisning och Växjö fick en PP chans (1.08) efter att David Lillieström-Karlsson fick 2 minuter för Hög klubba. Växjö fick ytterligare en PP chans under perioden (11.10) efter att Patric Blomdahl fick 2 minuter för Interference. Men inget mål från något av lagen efter att halva perioden hade spelats. Men tillslut fick Växjö till ett ledningsmål 1-0 (14.27) genom Gustav Hjalmarsson (ass. Brad Moran, Jonas Holös) Även fast domarna var tvugna att göra en videogranskning eftersom det först såg ut som att en Växjö spelare slog på Svenssons plockhandske innan pucken gick in i mål. Men tyvärr så dömde domaren till mål. Sen drabbades AIK av ytterligare en utvisning (17.28) efter att ha haft för många spelare på isen, och det var Richard Gynge som åkte och satte av sig den tiden. Skottstatistiken slutade på 11-8 till Växjö.

Tredje perioden fick AIK en PP chans och kunde kvitterat matchen (1.56) efter att T Linder fick 2 minuter för slashing. Men något kvitteringsmål blev det inte, istället utökade Växjö sin ledning till 2-0 (8.00) genom J Sores (ass. D Rasmussen, 16 M Eriksson) Men AIK-backen (Daniel Bång) rensade undan pucken men hann inte innan den passerar mållinjen, men domaren lät spelet fortsätta till en början och AIK kom till en motattack och kort därefter (efter att Växjö spelarna jublade för mål) så blåste domaren av och videogranskade målet och till slut dömde mål till Växjö. Och AIK försökte gång på gång att få till åtminstone ett reduceringsmål till att börja med, men Martin Gerber i Växjö kassen hade stängt till. När det återstod 1 och en halvminut kvar av perioden lämnade Markus Svensson kassen och spel 5 mot 6 för AIK:s del, men inte heller under det spelet lyckades AIK få till något mål. Och matchen slutade 2-0 till Växjö. Skottstatistiken slutade på 15-4 till AIK och den totala skottstatistiken slutade på 29-30 till AIK.

Trist att AIK förlorade mot Växjö idag, men trots förlusten idag så är ju AIK ändå klara för slutspel även denna säsong. Och det är ju UNDERBART! Nu väntas en match kvar i grundspelet innan slutspelet drar igång och det är mot kopiorna Skellefteå AIK (hemma) på Tisdag (6/3) kl 19.00 och det skulle verkligen sitta fint att klämma åt dom jävlarna och ta 3 poäng. *Håller tummarna* Förresten, när jag ändå nämner slutspel, undra vilket lag det är som kommer att välja AIK i kvartfinalen? Det ska bli spännande att se. Kommer självklart att lägga upp det när allt är klart.