2012-03-02

Målsnålt på Hovet

Igår tog AIK emot tabellettan Luleå hemma på Hovet. Lagen har under säsongen mött varandra 4 gånger och ställningen i matcher var 1-3 till Luleå inför mötet igår (AIK-Luleå 0-1, Luleå-AIK 2-0, AIK-Luleå 3-2, Luleå-AIK 3-0)  I AIK:s trupp i matchen saknades Viktor Fasth, Daniel Rudslätt, Fredrik Svensson (magmuskel), Christian Sandberg (ben) och Johannes Salmonsson (axel/knä).Så det var Markus Svensson som fick vakta mellan stolparna i AIK:s kasse denna match. Var en ganska målsnål och händelsefattig match som spelades på Hovet igår. Har försökt att summera perioderna sammanfattningsvis hur dem såg ut.

Första perioden var ganska målsnål och händelsefattig. Det enda som skedde under perioden var att lagen drog på sig varsin utvisning. Först var Luleå som fick en PP chans (8.48) efter att Rastislav Pavlikovsky fick 2 minuter för Tripping. Men AIK klarade ut det bocxplayet utan några farligheter. Sen var det AIK:s tur att få ett PP spel (12.31) efter att Lukas Kilström fick 2 minuter för Fasthållning. Men även Luleå klarade av sitt boxplay utan några konstigheter. Och inför pausvilan var ställningen 0-0. Skottstatistiken slutade på 11-7 till AIK.

Andra perioden var lika målsnål och händelsefattig som den första förutom att Luleå fick 3 PP chanser. Först var det (4.34) efter att Oscar Steen fick 2 minuter för Hög klubba. Sen efter drygt 2 och en halv minut senare var det dags för Luleå att spela PP igen (6.57) efter att Rastislav Pavlikovsky fick 2 minuter för Hög klubba. Men även det första och detta boxplayet klarade AIK. När det återstod lite mer än 1 minut kvar av perioden fick Luleå ytterligare en PP chans (18.49) efter att Patrik Nemeth fick 2 minuter för Hög klubba. Och även denna gång klarade AIK av sitt boxplay med stående ovationer. Och även inför denna pausvila var ställningen fortfarande 0-0. Skottstatistiken slutade på 8-7 till AIK.

Tredje perioden var också målsnål och händelsefattig som de två tidigare perioderna. Det enda som skedde under den här perioden var att Luleå fick ett PP (18.57) efter att Kent McDonell fick 2 minuter för Hakning. Och även denna period slutade ställningen 0-0, och allt gick till förlängning. Skottstatistiken slutade på 9-8 till AIK. Den totala skottstatistiken efter 3 perioder slutade på 28-23 till AIK.

Fjärde perioden varade bara i några sekunder, 27 sekunder närmare bestämt efter att Luleå lyckades få till ett mål och tog hem bonuspoängen efter att  Elias Fälth (ass. Niklas Olausson, Johan Fransson) tryckt in 0-1 i PP.

Trist att AIK förlorade bonuspoängen nu när det är tajt i slutspurten om slutspelsplats. Men AIK är nog redan räknad som ett av lagen som kommer fightas om guldet. Hade varit skönt att ta 3 poäng, men det är bara att ladda om batterierna inför nästa match som är mot Växjö (borta) imorgon (3/3) kl 16.00 och ta 3 välförtjänta poäng då. AIK ligger fortfarande kvar på sin 7:e plats (slutspelsplats) i tabellen med 81 poäng och har Modo flåsandes i nacken på en 8:e plats med 76 poäng.