2012-02-28

AIK:s segersvit fortsätter

(C) Jesper Zerman
AIK reste idag till Gävle och Läkerol Arena för att ta emot Brynäs på bortaplan. Lagen har mött varandra 4 gånger tidigare under säsongen, och ställningen i matcher är 2-2 (Brynäs-AIK 4-3, AIK-Brynäs 0-4, Brynäs-AIK 2-4, AIK-Brynäs 5-1) AIK ställde upp med samma lag som senast mot Timrå. Dom som saknades då och nu var: Fredrik Svensson (magmuskel), Fredrik Carlsson, Daniel Bång (sjuk), Christian Sandberg (fotled) och Johannes Salmonsson (axel) Men trots att AIK hade några spelare skadade/borta så stoppade inte det dom för att köra fullt ös på isen. Man förstår att AIK är sugen på att spela slutspel även denna säsong (återstår 3 matcher efter denna) Och det fick man bevittna när man såg vad resultattavlan stannade på efter 3 perioder. 7022 stannade pubiliksiffran på i Gävle.

Första perioden var der ett ganska segt spel till en början, var vissa skott på mål. Men inget ledningsmål hade kommit efter dem första 8 minuterna. Fast Brynäs var ytterst nära att ta ledningen efter drygt 3 och en halv minuts spel, men Johan Larssons skott tog på insidan av stolpen. Matchens första utvisning i matchen drabbade Brynäs efter att Jonas Nordquist fick 2 minuter för Slashing. Och det resulterade till att AIK hade en chans att ta ledningen i PP efter ett härligt spel av Richard Gynge, men Honken lyckades att rädda. Det var AIK som gjorde matchens första mål och tog ledningen 0-1 (13.55) genom AIK:s skyttekung Richard Gynge. Brynäs fick ett PP (14.54) efter att Josh MacNevin fick 2 minuter för armbågstackling. AIK klarade av det boxplayet utan några konstigheter.  Brynäs kunde ha kvitterat efter att Fasth strulade till det bakom eget mål, Andreas Dackell fick läget, men Fasth revanscherade sig med en mäktig räddning. Ställningen stod sig perioden ut. Och skottstatistiken slutade på 13-9 till hemmalaget.

Andra perioden var det mycket skott från vardera lag, och efter 4 minuters spel (4.09) utökar AIK sin ledning till 0-2 genom AIK:s andra poängplockare Robert Rosén (ass. Oscar Steen, Richard Gynge) AIK drabbades av ytterligare en utvisning i matchen (7.08) efter att Christopher Aspeqvist fick 2 minuter för Fasthållning. Sen vart det en liten fight mellan Patric Blomdahl och Sebastian Wännström (tror jag att det var) Men ingen utvisning vart det av det. Och även detta boxplay redde AIK ut utan några svårigheter. Sen blev Josh MacNevin liggande på isen och hade riktigt ont (foten/knät som fick sig en smäll) och han fick hjälp av lagkamrater att ta sig till båset igen. Men han var sen åter i spel igen. Det var inte bara AIK som fick en utvisning under den här perioden, även Andreas Dackell i Brynäs fick sätta sig på botbänken (15.23) efter att ha fått en 2 minuters utvisning för Hög klubba. Men det boxplayet redde Brynäs ut. Några fler mål under perioden kom inte. Och skottstatistiken slutade på 15-6.

Tredje perioden började som den andra gjorde, med mycket skott från båda lagen. Men inget mål från något av lagen under de närmsta 4 minuterna. Brynäs fick till ett reduceringsmål 1-2 (4.40) genom Jakob Silfverberg (ass. Sebastian Wännström, Mads Hansen) Såg ut som att målburen stod och "svajade" under tiden som Soilverberg grävde in pucken bakom Fasth, men vart inga signaler från domarna att det skulle granskas. Brynäs fick ett nytt PP efter (5.41) efter att Nicklas Heinerö fick 2 minuter för  för Fasthållning. Men även detta boxplay redde AIK ut. Men AIK drog på sig ytterligare en utvisning (9.20) efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för  för Crosschecking, och under det PP som Brynäs hade kvitterade dom till 2-2 (9.37) genom Johan Larsson (ass. Ryan Gunderson, Jakob Silfverberg) Och efter den kvitteringen tog AIK Time Out. Och bara några sekunder senare fick AIK chans att spela PP (10.16) efter att Jesper Ollas fick 2 minuter för Slashing, och det resulterade till att AIK också ville visa att dom kan göra mål i Powerplay efter att ha tagit ledningen igen 2-3 (10.52) genom Kent McDonell (ass. Robert Rosén, Oscar Steen) När det återstod 1 minut och 18 sekunder kvar så tog Brynäs Time Out. Och i det skedde tog Brynäs ut målvakten och spel 6 mot 5 för Brynäs. Men det straffade sig för Brynäs att ta ut målvakten för 10 sekunder senare (18.52) utökar AIK sin ledning till 2-4 genom Tobias Viklund  som satte pucken i tom bur. Och så slutade även matchen. Skottstatistiken slutade på 19-9 till Brynäs. Den totala skottstatistiken slutade på 47-19 till Brynäs.

Skönt att AIK tog ytterligare 3 poäng, ett steg närmare slutspel är alltid trevligt (om det inte redan är fastställt att AIK är i slutspel?) Bara att ladda om batterierna nu och ta nya tag och 3 nya poäng i nästa match som är mot Luleå (hemma) den 1/3 kl 19.00