2011-09-22

Vinst borta på Fjällräven Center!

Idag reste AIK till Örnsköldsvik och Fjällräven Center för att ta emot Modo. Tidigare dessa två lagen har mött varandra var i en träningsmatch innan Elitseriepremiären. Den matchen vann AIK med 4-1.

Första perioden började ganska sömnig, men det kom några skott från vardera lagen. Med drygt 8 minuter spelade (7.47) fick AIK powerplay efter att Modos Mika Hannula fick 2 minuters utvisning för Cross checking. Men AIK:s powerplay varade inte så länge efter att AIK:s Robert Rosén fick en 2 minuters utvisning för Hakning. Men AIK hade även en riktigt bra chans senare under första perioden då Robert Rosén kommer fri Joonas Lehtivouri gick bort sig i egen zon men Rosén fick aldrig riktigt till avslutet. Klocktid 15.35 fick AIK powerplay igen efter att Modos Henrik Samuelsson fick 2 minuter för Hakning. AIK tryckte på rätt bra under första perioden, och strax innan periodpausen (19.53) åker Modo på ytterligare ett numerärt underläge då Ole-Kristian Tollefsen får två minuter för Trippin.g Powerplay AIK igen. Men första perioden slutar mållös. Men AIK vann skotten efter första perioden med  Modo 5 - 8 AIK.

Utvisningsmässigt hade Modo totalt 6 min (3x2 min) och AIK hade 2 min (1x2 min)

Andra perioden började med mycket skott från AIK:s sida, först Dick Tärnström efter 30 sekunder, sen ett skott utanför av Daniel Bång efter 49 sekunder. Och sen Richard Gynge men även hans skott utan resultat. Modo fick sedan ett powerplay efter att AIK:s Patrik Nemeth fick 2 minuter för Fasthållning. Sen var Modos Mika Hannula nära att ge Modo ledningen i spel fem-mot-fyra men fick inte riktigt till avslutet och Viktor Fasth kunde rädda med huvudet. Det var mycket skott från Modo:s del under andra perioden, men även AIK hade några chanser. Och med drygt 2 minuter kvar av andra perioden (17.52)  åker AIK:s Linus Videll på en 2 minuters utvisning för Hakning, och Modo får ett powerplay. Med 30 sekunder kvar av andra perioden (19.28) får Oscar Steen fritt fram efter slarv av Nicklas Danielsson och tryckte in pucken mellan Mikael Tellqvists benskydd.

Och så blev även slutresultatet efter två spelade perioder. Men Modo vann skottmässigt efter andra perioden med 11-6.

Utvisningmässigt hade Modo 0 minuter och AIK hade 4 min (2x2 min)

Tredje perioden när klockan visade 4.08 så gick Joonas Lehtivouri bort sig i mittzon och tappade markeringen på David Lillieström-Karlsson som tog tillvara på en retur efter ett skott från Christopher Aspeqvist. Det var den 18-årige AIK-forwardens första elitseriemål (förmodligen inte det sista) Med en klocktid 12.27 tog Modo Time out. Efter time outen var det några skottchanser från båda lagen. Modo försöker och försöker i sista perioden, men dom får inte riktigt till något mål. Med en klocktid på 18.08 plockar Modo ut sin målvakt, och spel 6-5. Men sen åker AIK:s Stefan Johansson på en 2 minuters utvisning för fasthållning, och AIK får spela 6 mot 4. Men Modo lyckades ändå inte få till något mål och matchen slutar 0-2 till AIK. Skottmässigt vann Modo även denna period med 8-4. Totala skotten under matchen slutade 24-18.

Utvisningsmässigt under tredje perioden Modo 0 min  och AIK 2 min.

Härlig revansch seger efter förlusten mot djurgården i tisdags. Nu är det bara att ladda batterierna och ta nya tag inför nästa match. Tabellmässigt just nu ser det ut som följande: