2012-01-31

Bonuspoängen till AIK efter straffseger!

Ikväll tog AIK emot Växsjö i Omg 43 på Hovet. Innan matchen drogs igång hyllades två AIK ikoner, David Engblom och Roger "Roggan" Andersson. Deras matchtröjor hissas upp i taket på Hovet. Hur såg det ut matchmässigt då? Jo matchen såg först ganska händelselös ut, iallafall i början av perioderna. Det var säkert många mer än bara jag som trodde att AIK skulle kamma hem 3 poäng ikväll, men sen kom den där tråkiga och onödiga utvisningen i slutet av perioden. Och även under sudden var ställningen oavgjort, och allt avgjordes på straffar. Och den slutade på helt rätt sätt. Ni kan själva följa händelserna nedan:

Första perioden
var ganska händelselös, inga mål kom under perioden. Det var AIK som hade de flesta målchanserna och vassaste anfallen. Den enda händelsen som skedde var att AIK fick matchens första PP (12.59) efter att Oscar Alsenfelt fick 2 minuter för Puck Out. Skottstatistiken landade på 14-7 till AIK.

Andra perioden var som den första, rätt så händelselös. Var några skottchanser från bägge lagen. Den första händelsen som skedde var att Växsjö återigen drog på sig en utvisning (8.45) efter att Peter Ölvecky fick 2 minuter för Interference. Men AIK:s PP varade bara i några sekunder. (9.08) drog AIK på sig matchens första utvisning efter att Daniel Bång fick 2 minuter för Boarding. Med 3 sekunder kvar på Daniel Bångs utvisning (11.05) tog Växsjö ledningen 0-1 genom just den tidigare utvisade spelaren Peter Ölvecky. När det var lite mer än 5 minuter kvar av perioden (14.30) kvitterade AIK till 1-1 genom skyttekungen Robert Rosén (ass. Oscar Steen, Jonas Liwing) När drygt 3 minuter kvar av perioden återstod (17.07) tog AIK ledningen 2-1 genom Patric Blomdahl (ass. Joakim Nordström, Fredrik Carlsson) Kort därefter (17.23) fick Växsjö ytterligare en PP chans efter att Jonas Liwing fick 2 minuter för Fasthållning. AIK:s boxplay denna gång klarade dom utmärkt. Skottstatistiken slutade på 14-10 till AIK.

Tredje perioden såg ut som de två tidigare perioderna under matchen. Även denna var ganska händelselös. Den enda händelsen som skedde, förutom skotten från bägge lagen var att Växsjö tog ut sin målvakt (18.23) och spel 5 mot 6. Men någon sekund efter detta drog Växsjö på sig en utvisning (18.49) fick Liam Reddox 2 minuter för Tripping + 10 minuter ABUSE. Med 30 sekunder kvar av perioden drog även AIK på sig en utvisning (19.30) då Dick Tärnström fick 2 minuter för Hakning. Vid det tillfället tog Växsjö Time Out, och det lönade sig för deras del. För 3 sekunder senare (19.33) kvitterar dom till 2-2 genom Peter Ölvecky (ass. lkka Heikkinen, Josh Soares) Skottstatistiken slutade på 7-10 till gästerna. Den totala skottstatistiken slutade på 38-29 till AIK.

Fjärde perioden vart det inget avgörande mål. Så allt fick avgöras på straffar. Skotten slutade på 4-1 till AIK under sudden.

Straffar:

VLH: Tomas Netik - Fasth räddar!
AIK:  Joakim Nordström  - Mål!
VLH: Anders Eriksson - missar
AIK:
Victor Ahlström - Mål!

Härligt med en seger ikväll! Hade varit skönt med 3 poäng, men det är skönt med 2 poäng också. Bättre det än inga. Bara att ladda om nu inför nästa match som är mot kopiorna Skellefteå AIK den 2/2 kl 19.00