2012-01-31

Småländskt besök på Hovet


Ikväll tar AIK emot småländsk nykomlingarna Växsjö Lakers på Hovet. Lagen har mött varandra 3 gånger tidigare denna säsong. Och ställningen i matcher såhär lång mellan lagen är 2-1 till Växsjö.

Den första matchen som spelades den 13 Oktober och den vann AIK med 0-4. AIK:s målskyttar var: Joakim Nordström (0-1), Linus Videll (0-2), Oscar Ahlström (0-3) och Robert Rosén (0-4).

Andra matchen spelades den 18 Oktober och den matchen vanns av Växsjö med 3-4. AIK:s målskyttar då var: Dick Tärnström (1-1), Robert Rosén (2-1) och Richard Gynge (3-4).

Den tredje och senaste matchen spelades den 29 November och den matchen slutade 0-0 efter fulltid. Och även under förlängningen var matchen mållös. Och sen under straffavgörandet satte Växsjö sin 7:e och avgörande straff.

Inför matchen som avgörs ikväll ligger AIK på en 7:e plats med 61 poäng. Medans Växsjö ligger på en 9:e plats med 60 poäng. AIK har med sig en seger i bagaget senast efter att ha besegrat Djurgården med 4-3. Medans Växsjö har med sig en förlust i bagaget senast efter att ha förlorat mot Modo med 6-2.

Kan även tillägga att ikväll kommer två ikoner som aldrig svikit AIK att hyllas. Det är förstås Roger "Roggan" Andersson och David Engblom jag talar om. Kan tyvärr inte infinna mig på plats ikväll för att se denna hyllning, men hoppas ni som kommer vara där får se något fantastiskt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar