2012-01-24

Målsnål mot Timrå

AIK reste till Eon Arena och tog ikväll emot laget som ligger sist i tabellen, Timrå. Lagen har tidigare mött varandra 3 gånger denna säsong och AIK har vunnit samtliga (se tidigare inlägg) Hur såg läget ut i truppen inför matchen då? Jo, Christian Sandberg deltog inte ikväll pga sin stukning i benet som han drog på sig i tidigare match, men det är på bättringsvägen så några veckors vila till så får vi nog snart se honom på isen igen. Dick Tärnström fick en smäll mot knät i matchen mot Färjestad senast, men han är nu redo för match. Och han deltog i matchen ikväll. Även Tobias Viklund var tillbaka i spel efter sin skada. Den spelare som saknades var David Lilleström-Karlsson som har drabbats av lunginflammation, och kommer missa derbyt också.

Hur såg matchen ikväll ut då? Jo det var en ganska målsnål match. Efter fulltid var ställningen fortfarande 0-0 och allt fick avgöras i förläning. Publiksiffran slutade på 4317. Såhär summerade jag händelserna i matchen:

Första perioden var Timrå som började med att få till ett ledningsmål. Men Fasth släppte ingen puck förbi sig. Istället fick Timrå en PP chans efter att AIK drog på sig sin första utvisning i matchen, (6.14) fick Patrik Nemeth 2 minuter för Hakning. Men AIK gjorde ett bra boxplay ifrån sig. I slutet av perioden fick även AIK chans att spela PP (17.01) efter att Martin Röymark fick 2 minuter för Hakning. Men något mål under det 4 mot 5 spel blev det inte, men perioden slutade mållöst. Skottstatistiken slutade 8-9 till AIK.

Andra perioden börjar med ett tidigt PP för Timrå (1.06) efter att Jonas Liwing fick 2 minuter för Hakning. Även detta boxplay klarade AIK utmärkt. När drygt halva matchen och halva perioden spelad så hade det inte hänt så mycket. Några målchanser från bägge lagen. Det var inte bara Timrå som fick PP chans i denna perioden, även AIK fick chansen (13.05) efter att Antti Halonen fick 2 minuter för Hakning. Men något mål kom inte. Och precis när Timrå blivit fulltaligt igen så drar dom på sig en ny utvisning (15.10) denna gången var det Johan Motin som fick 2 minuter för Tripping. Ny PP chans för AIK. Men inget mål kom under det 4 mot 5 spel. Precis när Timrå blivit fulltaligt igen drog AIK på sig en utvisning (17.11) fick Robert Rosén 2 minuter för Tripping. Men några mål under denna perioden kom inte heller. Skottstatistiken slutade på 11-11.

Tredje perioden fick AIK chansen till ett tidigt PP (0.40) fick Nichlas Torp 2 minuter för Hakning. Efter att halva perioden var spelad var det fortfarande mållöst, AIK hade varit lite vassar och haft fler skott på mål. Timrå fick en chans till PP (10.51) efter att Josh MacNevin fick 2+2 för Hög klubba. Även detta boxplay klarade AIK bra. Men det blev inga mål efter full tid. Allt fick avgöras i förlängning. Skottstatistiken slutade på 6-13. Den totala skottstatistiken slutade på 25-33 till AIK.

Fjärde perioden började också målsnålt. Men efter nästan 4 minuter spelad (3.44) trycker Simon Önerud (ass. Elias Granath) in 1-0.

JÄVLA SKIT! Hur kunde vi förlora mot jumbon Timrå?! Det är för mig en gåta. Men man får vara tacksam för att det blev 1 poäng iallafall. Men hade verkligen behövt 3 poäng! Men det är bara att ladda om inför nästa match som är mot isapan den 26/1 kl 19.00. Då tar vi 3 poäng!