2012-01-21

Målsnålt på Coop Arena

Till en början av dagens match såg det ut att bli en målsnål match mellan Luleå och AIK. Efter första perioden hade Luleå tagit ledningen, och det såg länge ut som att AIK skulle kunna vända matchen. Men så blev det tyvärr inte. Läget inför matchen var att Christian Sandberg och Tobias Viklund fortfarande var på frånvarolistan. Målfarliga duon Rosén och Gynge fick idag spela med Mattias Janmark-Nylén eftersom Oscar Steen inte fanns med i laget.

Första perioden var ganska händelsefattig. Var endel skottchanser från båda lagen. Och efter lite mer än halva perioden spelad skedde första händelsen, AIK fick chans till PP (12.13) efter att Joonas Vihko fick 2 minuter för Hög klubba. Men AIK fick inte till något ledningsmål under det 4 mot 5 spel. När perioden började närma sig sitt slut och perioden såg ut att sluta mållös trycker Luleå in sitt ledningsmål 1-0 (17.19) genom Topi Jaakola (ass. Toni Koivisto) Och den ställningen stod sig perioden ut. Trots att det var AIK som hade betydligt farligare och hade också skapat flest kvalitativa målchanser Skottstatistiken slutade på 9-7 till hemmalaget.

Andra perioden var i princip som den första, ganska händelselös. AIK hade några fantastiska målchanser men lyckades inte riktigt få in den i mål. Luleå åkte på en utvisning även denna period och AIK fick chansen till PP igen (6.37) efter att Johan Harju fick 2 minuter för Hakning. Men något rediceringsmål för AIK kom aldrig under det 4 mot 5 spel heller. Den slutliga händelsen som skedde under perioden var att Luleå skulle få chansen till PP efter att AIK dragit på sig matchen första utvisning (16.34) efter att Mattias Janmark-Nylén fick 2 minuter för Hakning. Men AIK höll undan bra i sitt boxplay och Luleå fick ingen chans att utöka sin ledning, istället var det AIK som hade några fantastiska chanser att reducera, bland annat då Johannes Salomonsson bröt en passning och skickade pucken enkelt vidare till Rastislav Pavlikovsky som kom ensam mot målvakten, men inget mål. Så inför periodpausen var ställningen fortfarande 1-0 till hemmalaget. Skottstatistiken slutade på 7-15 till AIK.

Tredje perioden dröjde det nästan till halva perioden innan första händelsen i perioden skulle ske. Trots att AIK hade några chanser till reducering i början av perioden. Men det var Luleå som utökade sin ledning till 2-0 (8.22) genom Jan Sandström (ass. Toni Koivisto, Niklas Olausson) Och i och med det målet tog AIK Time Out. Med lite mer än 5 minuter kvar av perioden (14.21) tog även Luleå Time Out. Med lite mer än 3 minuter kvar av perioden (16.35) lämnar Viktor Fasth kassen och spel 5 mot 6 för AIK resterande matchtid. Och det straffade sig för AIK för med bara några sekunder kvar (19.36) utökar Luleå sin ledning till 3-0 genom Niklas Olausson i tom målbur. Och så slutade även matchen Skottstatistiken slutade på 13-7 till hemmalaget. Den totala skottstatistiken slutade på 29-29.

Tråkigt att det vart en förlust för AIK på bortais idag. Hade verkligen behövt dom där 3 poängen för att säkra sin plats i slutspelet. Men det är bara att lämna förlusten bakom sig och blicka framåt och ta nya tag inför nästa match som är mot Timrå (borta) den 24/1.